Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Nové studijní programy reagují na aktuální situaci

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Nové studijní programy reagují na aktuální situaci

Počet shlédnutí: 307

​29.6.2022 • Fakulta vojenských technologií, jako jedna z klíčových součástí Univerzity obrany, poskytuje a zabezpečuje primárně vzdělání pro potřeby Armády České republiky. Ve světle současné bezpečnostní situace v Evropě se ukazuje, že je potřebné zachovat, ne-li zásadně rozšířit i možnosti vzdělávání bezpečnostních odborníků pro státní správu, obranný průmysl, apod.

Fakulta vojenských technologií na tuto výzvu mimo jiné reagovala vytvořením moderních studijních programů Letecké a radiotechnické obranné technologie jak v bakalářské, tak i navazující magisterské formě. Jde o akademicky zaměřené studijní programy, které svým obsahem patří do oblastí vzdělávání Elektronika a automatizace.

Tyto studijní programy jsou primárně určeny pro vzdělávání zejména civilních odborníků v oblastech vysoce moderních technologií používaných v komunikačních systémech, radiolokaci, systémech elektronického průzkumu a sledování a v palubních a pozemních leteckých elektrotechnických systémech.

Cílem těchto nových studijních programů je poskytnout rozsáhlé praktické dovednosti zejména v bakalářském studijním programu a hluboké teoretické znalosti v případě navazujícího magisterského studijního programu

Absolventi by měli být připraveni zastávat technické pracovní pozice v bezpečnostních sborech, státních orgánech a organizacích, samosprávě a institucích zabývajících se obecně bezpečností, dohledem nad letovým provozem a jeho řízením, zabezpečenou komunikací a dohledem nad provozem, či získáváním informací v rádiové části kmitočtového spektra.

A to jak v soukromých společnostech, tak i v mezinárodních organizacích pracujících ve výše uvedených oblastech a s jejich aplikacemi pro potřeby obrany a bezpečnosti.


Autor: Petr Hubáček foto: UO

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa