Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
UNOB pořádá kurz příslušníků KVV a aktivních záloh

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

UNOB pořádá kurz příslušníků KVV a aktivních záloh

Počet shlédnutí: 216

​27.5.2022 • Dne 23. května byl na Univerzitě obrany zahájen již druhý kurz pro vojáky v aktivní záloze se zaměřením na problematiku odvodního řízení.

V úvodní hodině přivítal přítomné za Univerzitu obrany děkan Fakulty vojenského leadershipu plk. gšt. Ing. Jan Drozd, Ph.D. Za Velitelství teritoria, náčelník skupiny bojové a mobilizační pohotovosti mjr. Ing. Zdeněk Navrátil, v jejíž gesci je kurz plánován a odborně externími pracovníky zabezpečen. Zázemí pro jeho uspořádání poskytla Univerzita obrany ve spolupráci s Katedrou teorie vojenství Fakulty vojenského leadershipu.

Cílem tohoto týdenního kurzu je teoreticky a prakticky připravit zejména vybrané vojáky aktivní zálohy od jednotlivých KVV pro výkon služby ve štábních funkcích pro potřeby doplňování osob do ozbrojených sil v rámci odvodního řízení. 

Teoretická a praktická výuka je zaměřena na aktuální otázky problematiky doplňování osob, jejich přípravy a otázky spojené se zabezpečením celého procesu. Kurz je jedinečný svým obsahem a pojetím. Účastní se ho celkem 26 vojáků, z nichž polovinu tvoří vojáci aktivní zálohy. Pro ně je zároveň součástí vojenského cvičení. 

Kurz bude ukončen 27. května v univerzitním klubu závěrečným hodnocením a předáním osvědčení o jeho absolvování.


Autor a foto: Jaroslav Staněk

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa