Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Sportovní den UO provázelo slunečné počasí

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Sportovní den UO provázelo slunečné počasí

Počet shlédnutí: 461

13.5.2022 • V kasárnách Jana Babáka zahájila ve čtvrtek 12. května rektorka-velitelka Univerzity obrany brigádní generálka prof. RNDr. Zuzana Kročová, Ph.D. sportovní den. Soutěže odstartovaly v 8 hodin a zúčastnili se jich studenti školního pluku, přihlášení studenti civilního studia včetně zahraničních a příslušníci stálého stavu VzP a o.z.

V deseti hlavních disciplínách o nejlepší školní rotu školního pluku UO soutěžilo 9 reprezentačních družstev. Dílčími disciplínami byly plážový volejbal, stolní tenis, šplh na laně, plavání a squash. Soutěž v plážovém volejbalu proběhla na kurtech „Sokolák" na přehradě, stolní tenis v tělocvičně Dobrovského, šplh na laně na stadionu Jana Babáka, v bazénu UO si to mezi sebou rozdali plavci.

Kurty UO v kasárnách Jana Babáka obsadili tenisté, turnaj trojic v nohejbalu se odehrál na hřišti za tělocvičnou Dobrovského, sportovní areál v kasárnách Jana Babáka patřil lukostřelcům, klání v malé kopané a přetahování lanem. Tělocvičnu Staňkova obsadili florbalisté.

Na Brněnskou přehradu zamířili kanoisté, kteří vyrazili na trať od loděnice UO k hradu Veveří a zpět. Ještě dál, až na Pálavu, se vydali turisté. Nesoutěžními disciplínami byla cyklistika nebo bowling. Někteří účastníci si zahráli i netradiční hru Mölkky.


V rámci Sportovního dne UO došlo také k profesnímu přezkoušení stálého stavu - v hodu granátem do dálky a na cíl v areálu kasáren Jana Babáka a 15kilometrový pěší přesun na VŠZ Kníničky a do okolí přehrady.

Sportovní den UO vyvrcholil odpoledne vyhlášením výsledků.


Autor: Aleš Pelikánfoto: Aleš Mylan

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa