Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti Univerzity obrany si sobotní majáles užili naplno

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti Univerzity obrany si sobotní majáles užili naplno

Počet shlédnutí: 409

​10.5.2022 • Dva roky kvůli covidu nic nebylo. O to víc se studenti brněnských vysokých škol na letošní majáles těšili. 17. ročník tradičního hudebního festivalu spojený s upevněním tradice studentských májových oslav a oslav jara se tak odehrál v plné parádě.

Na třech pódiích se během soboty 7. května vystřídalo 27 účinkujících a vystoupení zpěváků a kapel si nenechalo ujít několik desítek tisíc lidí. „Jsem moc rád, že to po dvou letech konečně vyšlo a že všechny ty dlouhodobé a náročné přípravy jsme letos dotáhli až do úspěšného konce," konstatoval pořadatel Majálesu Brno Michal Šamánek.

Letos poprvé měla UO svoje kandidáty na krále a královnu

Na letošním majálesu byla Univerzita obrany poprvé reprezentována nejen naší účastí v zónách univerzit, ale i králem a královnou, Byli jimi Ondřej Levíček ze 4. ročníku a Veronika Vanclová z prváku, oba studenti Fakulty vojenského leadershipu. A i když v konkurenci s ostatními univerzitami nakonec na trůn neusedli, se svoji družinou rozhodně ostudu UO neudělali. „Zapojení Univerzity obrany bych nazval z naši strany úspěchem, jelikož se nám podařilo naplnit vše, co jsme chtěli. Měli jsme kvalitní vůz, průvod, kde nás bylo pořádně vidět a slyšet, si užili i všichni okolo, lákadlem byla i zóna, kam se nám podařilo přitáhnout mnoho lidi a zvýšit tím povědomí o škole," zhodnotil vystoupení naší univerzity Ondřej.


Alegorický vůz v průvodu dominoval

Cestou z náměstí Svobody na výstaviště byl nepřehlédnutelný alegorický vůz, který studenti připravovali v pátek dlouho do noci. Přítomnost hudebního Kapitána Dema, který rozproudit davy, pak byla pomyslnou třešničkou na dortu. Vůz byl i díky netradičnímu doprovodu vojenským Landroverem ozdobou celého průvodu. Král a královna naší univerzity byli v neustálém kontaktu s publikem a kolem vozu tak bylo na celé trase opravdu živo.

Ondřej ani Veronika na trůn neusedli

Po ukončení průvodu ale královské povinnosti nekončily. Náš král s královnou měli za úkol vystoupit na hlavní stage a bojovat o korunovaci s ostatními kandidáty. Ty podpořili reprezentanti jednotlivých univerzit. Za UO vystoupil plk. gšt. doc. Ing. Mgr. Kutěj Libor, Ph.D., který ocenil přípravy studentů a jejich reprezentaci. Klání o trůn vyvrcholilo ve 20 hodin, kdy byli vyhlášeni vítězové. Králem a královnou Majálesu 2022 se stali studenti z MENDELU.


Návštěvníci si prověřili svoji fyzickou zdatnost a schopnosti

Neodmyslitelnou součástí majálesu jsou už pravidelně také univerzitní zóny jednotlivých škol, kterou měla letos Univerzita obrany postavenou zejména na sportovních výkonech návštěvníků, soutěžích a fotokoutku, kde se na chvíli mohl každý stát součástí armády a vyzkoušet si vojenskou výstroj či makety zbraní. Doprovodný program u našeho stánku zajišťovala skupina studentů s dynamickými ukázkami boje zblízka, které si diváci díky vyčerpávajícímu komentáři moderátora mohli naplno vychutnat. Největším lákadlem pak byla pro návštěvníky soutěž v páce, ve které mohli porovnat svoji sportovní kondici nejen vzájemně mezi sebou, ale postavit se i vyzyvatelům z řad našich studentů.

 „Majáles se z mého pohledu opravdu vydařil a věřím, že příští rok  bude naše účast minimálně tak úspěšná jako ta letošní a budeme moci pomýšlet i na královský trůn," svěřila se Adéla Pokorná z marketingového oddělení UO.


Autor: Aleš Pelikán foto: Adéla Pokorná

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa