Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
UO a NDA podepsaly Memorandum o porozumění

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

UO a NDA podepsaly Memorandum o porozumění

Počet shlédnutí: 287

​2.5.2022 • Na konci loňského roku vycestoval prorektor pro vnější vztahy a internacionalizaci Univerzity obrany plukovník generálního štábu doc. Mgr. Ing. Libor Kutěj, Ph.D. v doprovodu vedoucí skupiny zahraničních vztahů kpt. Ing. Hany Šmerdové na krátkou návštěvu Akademie národní obrany Gruzie (NDA). Na oplátku rektorka-velitelka Univerzity obrany brigádní generálka prof. RNDr. Zuzana Kročová, Ph.D. pozvala delegaci zástupců vedení gruzínské akademie do Brna.

Během třídenní návštěvy, která se uskutečnila ve dnech 26. až 28. dubna rektorka-velitelka UO a zástupce rektora NDA plk. David Razmadze podepsali Memorandum o porozumění, které otevírá možnosti širší spolupráci mezi těmito dvěma vzdělávacími institucemi. U příležitosti slavnostního podpisu si obě strany navzájem představily možné oblasti spolupráce a prodiskutovaly úlohu a hlavní poslání svých institucí, jakož i schopnosti a kapacity svých odborných pracovišť.

Řízení mezinárodních aktivit na úrovni rezortu MO ČR spadá do gesce Sekce obranné politiky a strategie MO ČR (SOPS). Vždy na kalendářní rok je zpracován tzv. Plán dvoustranné spolupráce na úrovni ministerstev obrany. Tak tomu bylo vloni a letos, kdy byly do tohoto plánu zařazeny dvě aktivity týkající se Univerzity obrany.

 

Autor: Aleš Pelikán,  foto: Aleš Mylan 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa