Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přebor rezortu ve sportovním lezení ovládli studenti Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Přebor rezortu ve sportovním lezení ovládli studenti Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 285

​22.4.2022 • Ve dnech 13. – 14. dubna 2022 uspořádalo Centrum tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany Přebor rezortu MO a rovněž Přebor UO ve sportovním lezení. Garantem této akce byl za centrum podplukovník František Vaněček, který zodpovídal za přípravu, organizaci, ale i průběh obou přeborů. Ty se odehrávaly na lezecké stěně Duro Singing Rock, která je svou lezeckou plochou 2100 m2 a výškou až 23,5 m nejvyšší vnitřní lezeckou stěnou v ČR. Na kolmých, položených ale i převislých profilech má kolem 150-ti cest v nejrůznějších obtížnostech. Oba přebory proběhly v přátelské a uvolněné atmosféře a finále mužů i žen bylo velmi vyrovnané. Zejména u mužů o vítězi rozhodovaly na velmi náročné cestě pouhé jednotky chytů.

Oba přebory ovládl mezi muži student Fakulty vojenského zdravotnictví čet. Vítek Soukup, který obsadil první místa jak v rezortním Přeboru MO tak u v univerzitním Přeboru UO. V rámci rezortního přeboru pak druhé místo získal nrtm. Petr Orálek a na třetím místě skončil další zástupce univerzity z řad zaměstnanců CTVS prap. Jan Čeřovský, který zároveň obsadil i druhé místo v přeboru UO. Gratulace patří i poslednímu medailistovi z FVZ pplk. doc. MUDr. Martinu Jaklovi, Ph.D. z Katedry vojenského vnitřního lékařství a vojenské hygieny, který získal bronzové umístění v rámci univerzitního přeboru.

Ženám kralovala v obou přeborech studentka Fakulty vojenského leadershipu svob. Diana Štráchalová, která vybojovala první místo v obou přeborech. Bez povšimnutí ale nemohou zůstat ani výkony studentek rtn. Hany Čermákové a rtm. Jolany Janušové, které obsadily druhé a třetí místo v Přeboru UO.

Všem vítězům gratulujeme k excelentnímu sportovnímu výkonu!



Autor: Ondřej Šimon

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa