Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Rektorka-velitelka UO navštívila NATO Modelling & Simulation Centre of Excellence

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Rektorka-velitelka UO navštívila NATO Modelling & Simulation Centre of Excellence

Počet shlédnutí: 316

6.4.2022 • Ve dnech 21. – 25. března navštívila rektorka-velitelka UO brigádní generálka prof. Zuzana Kročová v Itálii několik vzdělávacích a vědecko-výzkumných center NATO.

V první části rektorka Univerzity obrany navštívila římské NATO Modeling & Simulation Center of Excellence (NATO M&S COE). Návštěva byla součástí širšího programu spolupráce mezi Českou republikou a centrem NATO M&S COE, které řeší modelování a simulaci (M&S) pro podporu operačních požadavků, výcviku a interoperability států NATO. Centrum spojuje aktivity členských států, akademické obce, průmyslu, operačních a výcvikových subjektů ke zlepšování systémů M&S na úrovni NATO i národních systémů. Rovněž podporuje spolupráci sdílením informací v oblasti M&S a slouží jako mezinárodní zdroj odborných znalostí v oblasti M&S. Představuje nezbytný nástroj pro Alianci, jak čelit hlavním výzvám současnosti i budoucnosti.


Návštěvy centra se zúčastnila také její excelence Hana Hubáčková, velvyslankyně ČR v Itálii, kterou přivítali velitel VI. oddělení italského Generálního štábu generál Enrico Degni a ředitel M&S COE plukovník Stefano Lo Storto. Hostitelé představili poslání a schopnosti centra a předvedli hostům, mezi nimiž byl i plukovník Jan Mazal, vedoucí katedry vojenské robotiky, který na centru v nedávné době pracoval, ukázky několika řešených vědeckých projektů.

 

Při této příležitosti rektorka Kročová potvrdila zájem Univerzity obrany na spolupráci s NATO M&S COE. Ředitel M&S COE Stefano Lo Storto ocenil spolupráci s Českou republikou, která se jako první země v roce 2010 připojila podpisem Memoranda o porozumění k projektu NATO M&S COE, od jehož akreditace letos uplynulo 10 let. 

V dalších dnech navštívila rektorka-velitelka Zuzana Kročová vojenskou školu NATO Defence College (NDC)  v Římě a univerzitu v Janově.

 

Zdroj: NATO M&S COE, UO

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa