Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ministr obrany předal jmenovací dekret profesorovi Rybanskému

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Ministr obrany předal jmenovací dekret profesorovi Rybanskému

Počet shlédnutí: 624

​16.12.2021 • Ve čtvrtek 16. prosince 2021 předal ministr obrany Lubomír Metnar jmenovací dekret profesora docentu Marianu Rybanskému z Univerzity obrany. Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval 6. prosince 2021 na návrh Vědecké rady Univerzity obrany doc. Ing. Mariana Rybanského profesorem pro obor Geodézie a kartografie.

„Velmi mě těší, že se Univerzita obrany může pochlubit dalším profesorem,“ řekl během slavnostního ceremoniálu ministr Lubomír Metnar a dodal, že vojenská vysoká škola opakovaně prokazuje, že je opravdu špičkovým odborným pracovištěm. Ministr Metnar ocenil vědeckou a odbornou činnost profesora oboru vojenské geografie a vojenské topografie a dodal, že „dobrá znalost terénu byla vždy základním předpokladem pro vítězství v bitvě.“  

Profesor Marian Rybanský je uznávanou vědeckou a pedagogickou osobností v oboru Geodézie a kartografie. Od roku 2019 zastává funkci vedoucího skupiny geografie a meteorologie katedry vojenské geografie a meteorologie. Ve vědecké práci se profesor Rybanský zabývá zejména analýzami terénu, kartografií a modelováním vlivu terénu na pohyb vozidel. Je řešitelem řady projektů, autorem učebnic, skript, článků v recenzovaných databázích. 

Marian Rybanský poděkoval za osobní předání dekretu a ve svém projevu také zdůraznil, jak nesmírně si váží podpory ze strany univerzity a své rodiny. „Budu se nadále snažit předat to, co umím a znám, aby pomyslná štafeta naší práce pokračovala,“ sdělil nově jmenovaný profesor.

Slavnostního aktu, který se uskutečnil v salónku Praha Ministerstva obrany ČR, se zúčastnila také rektorka Univerzity obrany brigádní generálka Zuzana Kročová a plukovník Jan Bořil, prorektor pro vědeckou a expertní činnost Univerzity obrany. 


Autor: redakce army.cz, Vladimír Šidla, foto: redakce army.cz

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa