Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Armádní závod Winter Survival 2022 byl kvůli pandemii zrušen

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Armádní závod Winter Survival 2022 byl kvůli pandemii zrušen

Počet shlédnutí: 367

​6.12.2021 • Na přelomu ledna a února příštího roku se měl v Jeseníkách uskutečnit již dvacátý sedmý ročník armádního zimního víceboje tříčlenných družstev Winter Survival. Generální štáb AČR, který je hlavním pořadatelem akce, rozhodl o zrušení Winter Survivalu 2022. Důvodem je epidemická situace v České republice a Evropě. 

Mezinárodního závodu Winter Survival 2022 se mělo zúčastnit šedesát českých a zahraničních vojáků. Českou armádu mělo reprezentovat 16 družstev. Z Belgie, Polska, Rakouska a Slovinska měly přijet 4 armádní týmy.

Na přípravě 27. ročníku Winter Survivalu se již od jara podílelo mnoho součástí univerzity. Do dnešního dne bylo vynaloženo mnoho energie, času a práce ve víře, že se v roce 2022 zimní extrémní závod po roční odmlce uskuteční. Vedení univerzity si odvedené práce všech zainteresovaných kolegů váží a všichni věří, že se dosavadní nabité zkušenosti s organizací závodu rozhodně zúročí při plánování Winter Survivalu 2024. Rok 2023 totiž bude ve znamení letní verze závodu - Summer Survival, který má v pořadatelských rukou Velitelství výcviku – Vojenská akademie Vyškov. 

Pro ty, kteří o zimním závodu nemají příliš ponětí - při Winter Survivalu tříčlenná družstva zdolávají skalní stěny, překonávají říční rokle, absolvují biatlonový závod a měřené sjezdy na lyžích, poskytují první pomoc, střílí z armádních zbraní a hází granátem na cíl, dvě noci tráví ve volné přírodě a plní další praktické úkoly spojené se zkouškou psychické odolnosti a s přežitím ve volné přírodě. Armádní závod, který připravuje Univerzita obrany, si zakládá na těch nejextrémnějších podmínkách, jaké jsou pro přesun v horském terénu vůbec možné. 

 

Autor: Pavel Pazdera, Veronika Černá

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa