Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Slavnostní předání rekonstruované budovy Katedry informatiky a kybernetických operací

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Slavnostní předání rekonstruované budovy Katedry informatiky a kybernetických operací

Počet shlédnutí: 489

​26.101.2021 • Dne 25. listopadu 2021 se za přítomnosti rektorky-velitelky brigádní generálky Zuzany Kročové uskutečnilo slavnostní předání rekonstruované budovy Katedry informatiky a kybernetických operací (K-209) Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany.

Nová budova bude sloužit pro vzdělávání a vědeckovýzkumnou činnost v důležitém oboru Kybernetická bezpečnost. Šlo o významnou investici podpořenou evropskými strukturálními fondy a rozpočtem MO v hodnotě cca 40 milionů Kč.

Rezort MO po Univerzitě obrany požaduje nejen stále vyšší počet absolventů v tomto oboru, ale také významný nárůst vědeckovýzkumné činnosti v oblastech informatiky a kybernetické bezpečnosti. Souvisí to i s aktuálními hrozbami v rámci tzv. hybridních válek. 

Oblast kybernetické bezpečnosti zmínil i náčelník GŠ jako jednu z klíčovou pro Armádu ČR na Velitelském shromáždění v tomto týdnu.

Rektorka-velitelka ve svém projevu poděkovala firmě KAHALA, a.s., za realizaci rekonstrukce, společnosti Energy Benefit Centre a.s., za zpracování projektové dokumentace, Agentuře hospodaření s nemovitým majetkem a také kvestuře, za koordinaci a administraci celé investiční akce.

„Panu plukovníku Františovi a týmu jeho spolupracovníků z katedry K-209 přeji hodně úspěšných studentů v perspektivním a žádaném oboru a také další navýšení rozsahu a hlavně kvality tvůrčí činnosti v budově, která poskytuje velmi dobré podmínky pro práci." uvedla rektorka-velitelka Zuzana Kročová.

 

Autor: Veronika Seménková

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa