Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Jednání o spolupráci ve vzdělávání se Slovenskem

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Jednání o spolupráci ve vzdělávání se Slovenskem

Počet shlédnutí: 654

8. 11. 2021 • Ve dnech 3. a 4. listopadu 2021 se Univerzita obrany stala místem pro jednání mezi českou a slovenskou stranou o spolupráci ve vzdělávání vojenských studentů. Nejprve ve středu proběhlo jednání mezi zástupci vedení Univerzity obrany a slovenské Akademie ozbrojených sil, na které ve čtvrtek navázalo jednání pracovní skupiny složené ze zástupců ministerstev obrany obou zemí a zástupců obou vysokých škol.

Pracovní skupina vznikla za účelem koordinace aktivit spojených se vzděláváním v rámci rezortu obrany. Pod vedením odpovědných složek ministerstev, kterými jsou Odbor řízení lidských zdrojů Sekce státního tajemníka za českou stranu a Odbor rozvoje lidských zdrojů Sekce lidských zdrojů na slovenské straně, je zároveň schopna řešit situace přesahující schopnosti a kompetence jednotlivých škol.

Cílem výročního setkání bylo podepsat vzájemně dohodnutý a odsouhlasený plán spolupráce v oblasti vzdělávání personálu ozbrojených sil a rezortů obrany ČR a SR v roce 2022. Tento plán za Ministerstvo obrany České republiky podepsal ředitel odboru řízení lidských zdrojů Sekce státního tajemníka v Ministerstvu obrany JUDr. Jaroslav Daněk a za Ministerstvo obrany Slovenské republiky ředitel odboru rozvoje lidských zdrojů Sekce lidských zdrojů Ministerstva obrany Slovenské republiky plukovník Ing. Tomáš Szalai.

Podpisu plánu spolupráce předcházelo jednání o některých problematických bodech realizace spolupráce, jichž se týkalo setkání zástupců dvou vysokých škol. Z výsledků jednání obou dnů je jasné, že spolupráce bude nadále pokračovat a nabere dokonce vyšší tempo než doposud, obzvláště ve smyslu vysílání studentů Akademie ozbrojených sil ke studiu vybraných oborů na Univerzitu obrany. K takovým oborům se řadí například vojenské zdravotnictví nebo velitel chemických jednotek.


Autor: Stanislav Poráň, Foto: Aleš Mylan

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa