Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ukončení odborného Kurzu obranných příprav

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Ukončení odborného Kurzu obranných příprav

Počet shlédnutí: 354

​12.10.2021 • Dne 8. října 2021 byl na Fakultě vojenského leadershipu ukončen pětitýdenní kurz „Obranných příprav", který proběhl v gesci Sekce plánování schopností (SPS) MO a ve spolupráci s Katedrou teorie vojenství.

Cílem kurzu bylo teoreticky a prakticky připravit příslušníky Krajských vojenských velitelství (KVV) a útvarů pro výkon služby na štábních funkcích se zaměřením na řešení otázek spojených se zabezpečením oblasti obranných příprav (bojová a mobilizační pohotovost, krizové řízení, operační příprava státního území, logistika, doplnění osob pro rozvinutí ozbrojených sil a problematika aktivních záloh). Výuka byla doplněna dvěma praktickými ukázkami. První praktické zaměstnání organizované u Krajského vojenského velitelství Brno bylo zaměřeno na provádění odvodního řízení a druhé zaměstnání realizované u Centra zdravotnického materiálu v Bystřici pod Hostýnem bylo orientováno na oblast plánování a zabezpečení vlastního rozvinutí útvaru.


Kurz úspěšně absolvovalo 18 příslušníků, kteří své vědomosti potvrdili složením závěrečných zkoušek dne 7. října 2021. Osvědčení o absolvování kurzu účastníci převzali na závěrečném slavnostním nástupu od ředitele odboru obranných příprav SPS MO, plukovníka gšt. Ing. Luďka Laciny, vedoucího oddělení branné povinnosti, plukovníka Ing. Rostislava Bolka a zástupce za Katedru teorie vojenství Fakulty vojenského leadershipu, Ing. Jaroslava Staňka, Ph.D.


Text: Jaroslav Staněk, foto: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa