Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se prezentuje na veletrhu IDET

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany se prezentuje na veletrhu IDET

Počet shlédnutí: 547

6.10.2021 • Univerzita obrany se aktivně zapojuje do prezentace Armády ČR na Mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET. Jeho letošní ročník byl zahájen ve středu dopoledne za účasti ministra obrany Lubomíra Metnara.

Těžištěm prezentace vojenské vysoké školy je terénní polygon IDET ARENA, již specialisté z UO vybudovali a v níž každý den ve dvou blocích probíhají ukázky vojenské, hasičské a bezpečnostní techniky. Premiéra těchto ukázek se uskutečnila v zahajovací den veletrhu za účasti významných hostů. Ti mimo jiné shlédli ukázku činnosti zájmové skupiny Commandos, působící při Univerzitě obrany. Z řad jejích členů pocházejí mnozí úspěšní absolventi kurzu přežití, který se každoročně koná v tropické džungli ve Francouzské Guyaně.



Vědeckou činnost studentů Univerzity obrany dokládá na veletrhu v expozici v pavilonu P studentský projekt Quadroptéra 2021. Unikátní bezpilotní prostředek získal ocenění „INNOVATION AWARD" na 5. ročníku mezinárodní soutěže Unmanned Aerial Vehicle Competition, který letos v srpnu proběhl v egyptské Káhiře.

Armáda ČR je spolu s Ministerstvem obrany ČR největším vystavovatelem na veletrhu IDET. Ten je významnou přehlídkou obranných a bezpečnostních technologií ve střední Evropě se silnou mezinárodní účastí vystavovatelů a odborných návštěvníků a je koncipován jako proexportní platforma pro český obranný a bezpečnostní průmysl.


Autor: Viktor Sliva, foto: Aleš Mylan

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa