Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti specializace Řízení letového provozu se zúčastnili kurzu na Akadémii ozbrojených síl

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Studenti specializace Řízení letového provozu se zúčastnili kurzu na Akadémii ozbrojených síl

Počet shlédnutí: 524

​5.10.2021 • Na přelomu srpna a září jsme se s kolegy z oboru Řízení letového provozu zúčastnili dvoutýdenního kurzu základních postupů pro řídící letového provozu. Tento kurz se uskutečnil v moderně vybaveném simulačním centru na AOS gen. M. R. Štefánika v Liptovském Mikuláši.

Na úvodní přednášce jsme byli seznámeni se vzdušným prostorem a postupy, které jsme později uplatňovali během simulačních cvičení. Každému cvičení předcházela teoretická příprava, zaměřená na možné scénáře. Našimi instruktory byli zkušení bývalí řídící letového provozu ze slovenských základen, kteří po každém cvičení provedli debriefing, v němž shrnuli největší nedostatky a poradili, co příště zlepšit. Praktická cvičení probíhala na stanovištích TWR, ACC, APP a PAR. Během simulací jsme mohli v praxi využít znalosti z anglické letecké frazeologie a letových postupů, které jsme se naučili během studia na UO a také poznatky z odborných stáží na leteckých základnách. Kurz byl slavnostně ukončen předáním certifikátů a upomínkových předmětů.

Účast na kurzu pro nás byla velmi cenným zdrojem praktických zkušeností a již nyní se těšíme, až se do Simulačního centra vrátíme na začátku příštího roku.


Autor:  Jan Vlasák

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa