Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Začal nový akademický rok

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Začal nový akademický rok

Počet shlédnutí: 464

​4.10.2021 • Tradičně i nově odstartoval na Univerzitě obrany nový akademický rok 2021/22. V kasárnách Šumavská proběhl slavnostní nástup za účasti letošních nováčků, kteří se už den předtím spolu se svými kolegy z vyšších ročníků i příslušníky a zaměstnanci vysoké školy mohli setkat na premiérovém představení KINA UNOB.

Nástupní plochu kasáren Šumavská v pátek ráno z velké části zaplnil nejvyšší počet nováčků za několik posledních let. Ti v průběhu září prošli v zařízeních vyškovského VeV-VA základní přípravou a nyní se přesunuli do univerzitních učeben. Na obě brněnské a hradeckou fakultu tak letos přibylo více než 460 nových studentů. Na půdě vojenské vysoké školy je ve svém projevu přivítala rektorka-velitelka UO brigádní generálka profesorka Zuzana Kročová: „Rozhodli jste se pro těžké studium, protože oproti vašim kolegům na ostatních vysokých školách vás čeká vojenská příprava. Já vám přeji, abych se vám podařilo tuto náročnou cestu překonat a abych se s vámi mohla setkat po promocích a vyřazení po ukončení vašeho studia na Náměstí Svobody."




Generálka Kročová připomněla také zapojení Univerzity obrany do společenského dění, ať už v rámci pomoci po červnové přírodní katastrofě na jižní Moravě nebo připravované účasti na obnově lesů poškozených kůrovcovou kalamitou.




Už v předvečer nástupu se studenti i pracovníci univerzity mohli neformálně setkat na akci, která proběhla v Björnsonově parku v sousedství „Rohlíku". Na mobilní projekční ploše více než tři stovky návštěvníků shlédly filmovou novinku letošního léta s názvem Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Kromě filmového umění si diváci mohli zdarma vychutnat také popcorn, který pro ně připravili pořadatelé.   


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa