Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Fakulta vojenského zdravotnictví UO získala Cenu Bezpečnostní rady státu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Fakulta vojenského zdravotnictví UO získala Cenu Bezpečnostní rady státu

Počet shlédnutí: 387

24.6.2021 • Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany obdržela 22. června 2021 z rukou předsedy vlády ČR Andreje Babiše mimořádné ocenění od Bezpečnostní rady státu za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky pro rok 2021. Bezpečnostní rada státu udělila fakultě cenu v hlavní kategorii za přispění ke zvládnutí pandemie COVID-19 způsobené koronavirem SARS-CoV-2.



Slavnostní předání Ceny Bezpečnostní rady státu, která se se uděluje každoročně za významná díla v oblasti bezpečnostní a obranné politiky České republiky nebo za aktivní činnost v bezpečnostní komunitě a také za celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní a obranné politiky České republiky a její osvěty, se uskutečnilo v prostorách Lichtenštejnského paláce v Praze. Cenu pro Fakultu vojenského zdravotnictví převzal děkan profesor Roman Chlíbek. Ceremoniálu se zúčastnili také prorektor UO pro vnější vztahy a internacionalizaci plk. gšt. Libor Kutěj a další zástupci oceněné fakulty.  


Fakulta během pandemické krize přispívala k jejímu řešení svými expertízami a podporovala tak nejen Ministerstvo zdravotnictví, ale i krizový štáb. Zároveň lidské zdroje zahrnující příslušníky, především studenty, zdravotnické fakulty Univerzity obrany velmi pomohly k naplňování cíle programu Chytrá karanténa a nechybělo ani jejich četné nasazení v nemocnicích a sociálních zařízeních.

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa