Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita oběhla půldruhé republiky a vybrala desítky tisíc korun do Fondu solidarity

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita oběhla půldruhé republiky a vybrala desítky tisíc korun do Fondu solidarity

Počet shlédnutí: 573

​10.6.2021 • Vrchní praporčík UO štábní praporčík Milan Helekal díky aktivnímu přístupu studentů a pracovníků vojenské vysoké školy mohl předat generálce Lence Šmerdové pro Vojenský fond solidarity šek na téměř čtyři desítky tisíc korun, za něž účastníci akce zakoupili symbolické náramky VFS, a přispěli tak k celkově vybrané částce blížící se půl milionu korun.        

Univerzita obrany se jako jeden z 42 útvarů a dalších podřízených prvků rezortu MO ČR zapojila do akce Běh kolem republiky, jejímž cílem je oslovit občany České republiky a připomenout statečnost válečných veteránů, předchůdců i novodobých vojáků. Hlavní organizátor akce, nadpraporčík Pavel Eigl, akci zamýšlel jako symbolický štafetový běh po českých hranicích v dálce 1 800 km, pandemická opatření však tento záměr „očesala" do podoby individuálních běžeckých výkonů. Univerzitní účastníci projektu nahlásili v souhrnu 2607 kilometrů uběhnutých ve dnech 8. – 25. května.


Všem aktivním běžcům, podporovatelům fondu a také pořadatelům poděkoval za nadšení pro dobrou věc vrchní praporčík Milan Helekal. „Fantastický přístup předvedl děkan FVZ profesor Chlíbek. Vyhlásil na FVZ akci „předběhni svého děkana", čímž motivoval spoustu lidí. Skvělý přístup ukázal školní pluk, kde zástupce velitele podplukovník Martin Bursa svým během v KJB a sobě vlastním pozitivním přístupem strhl spoustu kolegů. Vynikající práci odvedli nadpraporčík Martin Krušina a jeho vedoucí praporčíci," zhodnotil průběh akce vrchní praporčík. Z těch, kteří přispěli do celkového součtu velkou porcí uběhnutých kilometrů, uvádí Milan Helekal rotnou Gabrielu Dunajskou, rotmistra Lukáše Kabelku nebo podplukovníka Milana Daňka.

Za motto pro účastníky běhu by mohlo sloužit vyjádření plukovníka generálního štábu Miloslava Bauera: „Když veteráni, tak 11. 11. nebo kdykoliv jindy a jedenáct koleček na ovále …"


Autor: Viktor Sliva


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa