Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Spolupráce Centra jazykového vzdělávání s Velvyslanectvím USA v Praze navzdory pandemii pokračuje

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Spolupráce Centra jazykového vzdělávání s Velvyslanectvím USA v Praze navzdory pandemii pokračuje

Počet shlédnutí: 569

8.4.2021 • Dne 31. března 2021 proběhla série online debat pracovníků Velvyslanectví USA v Praze s posluchači zdokonalovacího kurzu angličtiny k získání SLP 3333 a intenzivního kurzu k získání úroveň SLP 2222. Obdobné debaty jsou ve spolupráci s Velvyslanectvím USA v Praze pro posluchače jazykových kurzů na CJV organizovány od roku 2019, v návaznosti na návštěvu velvyslance USA Stephena Kinga na Univerzitě obrany, která proběhla v závěru roku 2018 

Debat v posledním březnovém dnu se účastnil prostřednictvím videokonference v MS Teams osobně kulturní attaché p. Erik Black. Debata s účastníky „trojkového" kurzu byla zaměřena na současné dění ve světě a v České republice. Řešila se nejen civilní témata, ale diskuze, která trvala bezmála dvě hodiny, se dotkla i témat vojenských. Debata s účastníky „dvojkového" kurzu byla zaměřena na srovnání života v USA a v ČR. Posluchači měli možnost klást dotazy nejen k výše zmíněným tématům. Diskuze proběhly ve velmi přátelské a neformální atmosféře. Ohlasy zúčastněných posluchačů na setkání s takto vzácným hostem byly veskrze pochvalné.


Nelze než vyslovit přání, aby tyto diskuze napomohly účastníkům v jejich snaze úspěšně zvládnout jazykové zkoušky podle STANAG 6001 a Velvyslanectví USA v Praze, jmenovitě p. Eriku Blakovi vyjádřit poděkování za jejich podporu a spolupráci.

 

Autoři: Mgr. Pavlína Vrtková, plk. gšt. Vladan Holcner


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa