Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Uklidili jsme plochu tří fotbalových hřišť

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Uklidili jsme plochu tří fotbalových hřišť

Počet shlédnutí: 442

6.4.2021 • Les, příkopy podél cest, louky či veřejná prostranství ve více než dvou desítkách okresů České republiky – tam všude jste mohli potkat dobrovolníky, kteří se prostřednictvím Univerzity obrany zapojili do celostátní akce Ukliďme Česko. Hlavním úklidovým dnem byla sobota 27. března, pomoci přírodě však bylo možné i v následujících dnech.

Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky, a jejím cílem je uklidit nepořádek a nelegálně vzniklé černé skládky.



Univerzita obrany je jediná vojenská vysoká škola v České republice, a její studenti proto pocházejí z téměř všech regionů státu. A protože studenti tvořili převážnou část zapojených dobrovolníků, zasáhla úklidová aktivita na výzvu UO území hned 23 okresů. Studenti společně se zaměstnanci školy a také s uchazeči o studium strávili při úklidu Česka dohromady 171 hodin a z plochy téměř 18 tisíc m2 nasbírali celkem půldruhé tuny odpadků.



„Naše obec Horní Lapač se při této akci uklízí každoročně a nemohlo tomu být jinak ani letos ve vskutku aprílovém počasí. Jen jsme si posunuli termín na 3. dubna," informoval nás o víkendovém dění na Kroměřížsku v souvislosti s kampaní Ukliďme Česko vrchní praporčík UO štábní praporčík Milan Helekal. 



Autor: Viktor Sliva, foto: účastníci akce

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa