Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Jak na dálku učit létat

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Jak na dálku učit létat

Počet shlédnutí: 537

16.3.2021 • Univerzita obrany jako významné centrum přípravy leteckých odborníků se stalo jedním z míst, která na své road show navštívil reportérský štáb Svazu českého leteckého průmyslu.  Jeho cílem bylo zmapovat situaci v jednotlivých členských firmách a vzdělávacích institucích v souvislosti s probíhající pandemií nového koronaviru.

Zasvěcenou sondu do dění na jediné vojenské vysoké škole v České republice poskytl profesor Rudolf Jalovecký z Katedry letecké techniky Fakulty vojenských technologií. Nejprve připomenul podmínky, za jakých ukončili svá studia na Univerzitě obrany loňští absolventi, kteří byli při finalizaci svých diplomových prací odříznuti od možnosti navštěvovat laboratoře. Přesto se všem podařilo studia zdárně ukončit.

Postupně se také podařilo přejít na distanční formu výuky, ať už z hlediska technického vybavení nebo schopnosti pracovat v novém prostředí. 

„Pozitiva vidím v tom, že se studenti naučili samostatně pracovat, musí se umět lecčíms prokousat," říká profesor Jalovecký a poukazuje na to, že pro studenty jako příslušníky armády je nezbytné umět pracovat se zdroji v anglickém jazyce. Současná situace však mnohé naučila i samotné učitele, což na vlastním příkladu potvrzuje i profesor Jalovecký: „Osobně jsem si třeba nedokázal představit, že budu studenty na dálku řídit, jak mají simulovat nějaký pohyb letadla v prostoru. Což se podařilo."

Celý rozhovor s profesorem Jaloveckým je k dispozici zde.


Autor: Viktor Sliva

 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa