Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Nové video napoví, proč se stát dárcem krve

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Nové video napoví, proč se stát dárcem krve

Počet shlédnutí: 923

​9.3.2021 • Pro záměr stát se dárcem krve hovoří tisíce důvodů. Jeden konkrétní z nich zaznívá ve videoklipu, který připravila Univerzita obrany na podporu Univerzitního poháru darování krve, akce, jejímž cílem je snížit velký nedostatek dárců, o to výraznější v současné pandemické situaci. Jak dokládají záběry použité ve videu, do poháru se zapojila řada studentů, příslušníků a zaměstnanců vojenské vysoké školy. Video je dostupné na adrese https://youtu.be/tUFAiorvAQ4.

Univerzitní pohár darování krve organizuje Lékařská fakulta MU na podporu kampaně statutárního města Brna Darujme krev pro Brno. V rámci této kampaně odstartovala dárcovská soutěž 4,5 dl pro život, určená jak pro veřejnosprávní sektor, tak pro vysokoškolský sektor a pro ostatní veřejnost. Kromě dobrého pocitu z pomoci potřebným tak zúčastnění bezpříspěvkoví dárci mohou získat i některou z hodnotných cen. Akce trvá do 30. dubna.

Transfúzní a transplantační oddělení brněnské nemocnice v Bohunicích se v rámci této akce již dvakrát zaplnilo studenty, příslušníky a civilními zaměstnanci Univerzity obrany. Někteří z nich jsou pravidelnými dárci s desítkami odběrů, další přicházejí nově. „Já už jsem kdysi byla, ale dneska je to pro mě jako poprvé," uvedla například rotná Markéta Lavická předtím, než vstoupila do odběrové místnosti.



Autor: Viktor Sliva


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa