Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti se postupně dozvídají, kam by po škole měli nastoupit

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti se postupně dozvídají, kam by po škole měli nastoupit

Počet shlédnutí: 921

​14.12.2020 • V prvních dvou prosincových týdnech se uskutečnil letošní běh každoročního rozřazování studentů závěrečného ročníku brněnských fakult Univerzity obrany k vojenským útvarům, který se v tomto roce týkal půldruhé stovky nastávajících absolventů celého spektra odborností. Podobně jako další procesy vojenské vysoké školy, i letošní rozřazování studentů se přesunulo do virtuálního prostředí.

Pouze časový harmonogram zůstal z původně naplánovaných pohovorů týkajících se rozřazení studentů k vojenským útvarům po skončení studia. V ostatních ohledech kvůli pandemii nového koronaviru celý proces proběhl odlišně od předchozích let. V prostředí MS Team po sedm dnů zasedali ředidel Odboru řízení lidských zdrojů Sekce státního tajemníka MO Jaroslav Daněk, gestor dané odbornosti za Armádu ČR a ze strany Univerzity obrany vedoucí příslušné katedry a Ing. Ivan Tluka. Ten má s jednáními o rozřazení bohaté zkušenosti z předchozích let a mohl posoudit dopad změn vynucených pandemií: „Určitě je lepší pohovor za účasti studenta, jak tomu bylo dříve, gestor mohl vidět i jeho vystupování, vyjadřování atd."

Podklady pro rozhodování tvořil motivační dopis, vypracovaný studenty a dále pořadí studentů podle dosahovaných výsledků, sestavené na základě příslušné směrnice. S ohledem na tyto materiály pak komise rozhodovala o naplnění potřeb Armády ČR, přičemž prioritu měly útvary s nenaplněnou kapacitou. Závěry devadesáti devíti jednání o zařazení studentů FVL, která proběhla v prvním prosincovém týdnu, již mají studenti k dispozici včetně osobního dopisu, v němž ředidel Odboru řízení lidských zdrojů Sekce státního tajemníka vysvětluje, proč letošní rozřazování proběhlo výše popsaným způsobem. Padesát studentů FVT se o svém prvním profesním zařazení dozvídá v těchto dnech.


Autor: Viktor Sliva, ilustrační foto: René Rámiš 


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa