Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Elektronický boj tématem workshopu na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Elektronický boj tématem workshopu na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 1000

31. 8. 2020 • Dne 26. srpna proběhl v prostorách Klubu Univerzity obrany pracovní workshop k tématice elektronického boje (EB), nad kterým převzala záštitu Fakulta vojenských technologií v osobě proděkana pro vnější vztahy a rozvoj podplukovníka Jana Farlíka. Ten všechny zúčastněné přivítal v úvodním vystoupení společně se zástupcem ředitele sekce zpravodajského zabezpečení plukovníkem Josefem Havlíkem.

Cílem workshopu bylo představení možností a schopností vybraných subjektů obranného průmyslu ČR v perspektivních oblastech technologického rozvoje EB pozemních a vzdušných sil. Workshopu se zúčastnili zástupci Pozemních sil AČR, Vzdušných sil AČR, Stálého operačního centra (SOC) MO, Univerzity obrany, Centra simulačních a trenažérových technologií (CSTT), zástupci obranného průmyslu (společnosti URC Systems, JISR Institute, VR GROUP, ERA, ELDIS) a Vojenského výzkumného ústavu. Odborné prezentace uvedl svým vystoupením plukovník Petr Šnajdárek, vedoucí oddělení systémů velení a řízení AČR.

Účastníci workshopu v rámci diskusí debatovali na téma perspektiv technologického rozvoje EB a ISR z pohledu českého obranného průmyslu, možnostech rozvoje a propojení vzdušných sil a pozemních sil v rámci NATO sítě CESMO (Cooperative ESM Operations) a systému vzdušného průzkumu pozemních cílů AGS (Alliance Ground Surveillance), dále o možnostech simulačních a trenažérových technologií v rámci EB a zavedení a rozšíření schopností v těchto oblastech do AČR. Odborným koordinátorem workshopu byla Katedra komunikačních technologií, elektronického boje a radiolokace Fakulty vojenských technologií.

 

Autor: Ing. Juraj Hrabovský

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa