Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzitní časopis Obrana a strategie získal Cenu Bezpečnostní rady státu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzitní časopis Obrana a strategie získal Cenu Bezpečnostní rady státu

Počet shlédnutí: 980

23. 7. 2020 • Ve středu 22. července převzali zástupci Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany v Lichtenštejnském paláci v Praze z rukou předsedy vlády Andreje Babiše Cenu Bezpečnostní rady státu v hlavní kategorii pro rok 2020.

Svou Cenu uděluje Bezpečnostní rada státu (BRS) kolektivům i jednotlivcům v hlavní a ve studentské kategorii za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky. O udělení letošní výroční Ceny rozhodla Bezpečnostní rada státu svým usnesením ze dne 8. června. Časopisu Obrana a strategie, který je vydáván Centrem bezpečnostních a vojenskostrategických studií (CBVSS) Univerzity obrany v Brně, byla Cena udělena za aktivní činnost v bezpečnostní komunitě se zaměřením na publikační činnost věnovanou rozvoji vědy, výzkumu a vzdělávání v oblasti obrany a bezpečnosti. Předání Ceny z rukou předsedy vlády Andreje Babiše byli dále přítomni ministr obrany Lubomír Metnar a další členové BRS, náčelník Generálního štábu AČR a jeho první zástupce, ředitelé zpravodajských služeb, vrcholní představitelé HZS, NÚKIB, ministerstev vnitra, obrany a zahraničních věcí a další významní reprezentanti státu a bezpečnostní komunity.

Letošní cena Bezpečnostní rady státu je v pořadí třetí, která putuje na Univerzitu obrany. V roce 2018 ji získalo přímo Centrum bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany, a to za výrazný přínos k rozvoji vědy, výzkumu a vzdělávání v oblasti vojenství, obranných a bezpečnostních studií a za významnou expertní, vydavatelskou a popularizační činnost. O rok dříve byla Cena udělena redakci Centrem vydávaného časopisu Vojenské rozhledy.


Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa