Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Stovka studentů Univerzity obrany připravuje start chytré karantény

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Stovka studentů Univerzity obrany připravuje start chytré karantény

Počet shlédnutí: 1162

17. 4. 2020 • Není dnes v České republice žádná Krajská hygienická stanice, v jejímž rámci by nepůsobili studenti Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. V různých fázích se podílejí na projektu, který má uvolnit sevření ekonomiky i běžného života plošnou karanténou. Roli vojenských mediků ocenil i jeden z iniciátorů projektu chytré karantény Petr Bartoš.

Studenti FVZ zapojení do projektu chytré karantény

Namísto původní pětice nyní na KHS v Brně působí deset mediků. Také za jejich pomoci vznikla o Velikonocích první vzpomínková mapa a postupně vznikají další. Podle Romana Prymuly nyní už chytrá karanténa na jižní Moravě funguje naplno.

Studenti FVZ zapojení do projektu chytré karantény

Největší kontingent vojenských mediků Univerzity obrany působí v rámci Středočeské hygienické stanice, kde je hned po Praze druhý nejvyšší počet nakažených koronavirem. Tam absolvovalo zaškolení do systému celkem 15 studentů a také ti se rozešli na místní pracoviště. V samotném hlavním městě Praze se na zapojení do projektu připravuje deset mediků, další šestice pak v Ostravě, mezi nimi i rotmistryně Lucie Kuchařová: „Prošli jsme několika školeními, teď provádíme zkušební hovory a v nejbližší době by to mělo začít fungovat,“ uvádí. Kompletní systém chytré karantény by měl odstartovat do dvou týdnů.

 

Autor: Viktor Sliva, foto: Lucie Kuchařová a Jitka Neuwirthová


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa