Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti Univerzity obrany se zapojili do projektu chytré karantény

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti Univerzity obrany se zapojili do projektu chytré karantény

Počet shlédnutí: 1548

4. 4. 2020 • Už deset studentů Fakulty vojenského zdravotnictví UO se na pracovištích Krajské hygienické stanici v Brně zapojilo do projektu chytré karantény, jejíž pilotní fáze se rozjíždí v Jihomoravském kraji.

Prvních pět studentů zahájilo svoji činnost už v pondělí 30. března. „ Nejprve jsme absolvovali školení a dnes začínáme,“ popsal aktuální stav ve středu dopoledne rotmistr Jakub Světnický, jeden z první skupiny nasazených studentů FVZ. Zpočátku se podíleli na přípravné administrativní činnosti – vyplňovali získané údaje do připravených aplikací a vypomáhali na infolince. Nyní jsou plně zapojeni do činnosti callcentra. Úkolem studentů je posílit činnost operátorů a spolu s nimi obvolávat osoby, které se dostaly do kontaktu s nakaženými, sdělit jim to a poskytnout základní informace o tom, co to pro ně znamená. Například, že mají nařízenou karanténu a na jak dlouho. Podle stanoveného skriptu callcentra pak s těmito osobami dají dohromady potřebné informace pro další koordinaci postupu chytré karantény a komunikaci s jejich praktickými lékaři. Ve čtvrtek posílilo tým studentů dalších pět vojenských mediků, takže první zkušená pětice mohla být rozmístěna na územní pracoviště jihomoravské Krajské hygienické stanici v Brně v Břeclavi, Hodoníně, Vyškově a Znojmě.

Studenti FVZ zapojení do projektu chytré karantény

Vedle studentů zapojených do projektu chytré karantény pomáhá několik desítek budoucích vojenských zdravotníků v Ústředním krizovém štábu, na několika odděleních Fakultní nemocnice v Hradci Králové, ve vybraných objektech ministerstva obrany a dalších armádních zdravotnických zařízeních. Další desítky jsou připraveni na své nasazení v závislosti na vývoji epidemiologické situace.

 

Autor: Viktor Sliva, foto: Jakub Světnický


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa