Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Výcvik v estonské zimě

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Školního pluku

Výcvik v estonské zimě

Počet shlédnutí: 757

​11.3.2020 • Ve dnech 27. ledna až 6. února 2020 jsme dostali příležitost zúčastnit se mezinárodního kurzu Infantry Officer Winter Warfare Basic Module, který byl organizován estonskou Vojenskou akademií v Tartu. Cílem kurzu bylo zdokonalení znalostí o působení jednotky v terénu v zimním období. 

V samotném úvodu kurzu jsme měli možnost se seznámit s historií Estonska a pochopit mentalitu a způsob myšlení místních obyvatel. Prvních pět dnů jsme absolvovali nutnou teoretickou části kurzu, kterou jsme strávili převážně na učebnách. Zde jsme byli postupně seznamováni s působením jednotky v terénu v extrémně nízkých teplotách, které jsou v Estonsku v zimním období zcela běžné. Na závěr této části kurzu jsme úspěšně složili písemný test, který prověřil naše dosud nabyté znalosti.


V navazující třídenní části kurzu, která byla organizována ve výcvikovém prostoru Vojenské akademie, jsme měli možnost vyzkoušet si jednotlivé dosud naučené postupy a zásady v praxi. Ačkoli venkovní teploty nebyly nijak extrémní, celý den se přesto pohybovaly pod bodem mrazu.



Kurz byl velice přínosný pro naší další odbornou praxi. Dostala se nám příležitost naučit se novým postupům, návykům a zásadám, které jsou nezbytné pro pobyt jednotky v terénu v extrémních zimních podmínkách.

 

Autor: rotný Jakub Borský, foto: rotný Tomáš Čepčář, oba studenti 4. ročníku


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa