Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany naposledy otevřela zájemcům dveře učeben, laboratoří, ale i jídelny a kolejí

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany naposledy otevřela zájemcům dveře učeben, laboratoří, ale i jídelny a kolejí

Počet shlédnutí: 1217

6. 3. 2020 • Ve čtvrtek dopoledne uspořádala Univerzita obrany poslední Den otevřených dveří v tomto akademickém roce. Jak doložila mapa umístěná u hlavní tribuny areálu Kasáren Šumavská, do níž mohli návštěvníci zaznamenat polohu svého bydliště, možnost seznámit se s prostředím jediné vojenské vysoké školy v České republice využili zájemci ze všech krajů České republiky.

„To já podepisuji velice rád,“ svěřil se se svým přístupem ke schválení studijních stipendií úspěšným studentům děkan Fakulty vojenského leadershipu plukovník Jan Drozd během prezentace, která proběhla v jedné z velkokapacitních učeben. Stipendia jako motivační podnět mohou dále zvýšit finanční příjem studentů, jenž patří k hlavním výhodám studia na vojenské škole. „Je to garantovaná práce,“ uvedl další z výhod nastávající maturant Filip Holfeld, který již podal přihlášku ke studiu a rád by v případě přijetí ke studiu usedl do kokpitu vojenského letounu. „Je to můj celoživotní koníček, už dlouho se zajímám o vojenské technologie,“ vysvětluje svou volbu.

Vojenský pilot je vyhledávanou specializací na Fakultě vojenských technologií. Ta v příštím akademickém roce nově otevírá tři studijní programy: Vojenské technologie elektrotechnické, Vojenské technologie strojní a Kybernetická bezpečnost. Poslední ze zmíněných programů reaguje na významný nárůst aktivit v kybernetickém prostoru a jeho absolventi mohou najít uplatnění například u nově zřízeného Velitelství kybernetických sil a informačních operací, které sídlí přímo v univerzitní budově v brněnské Kounicově ulici, známé díky charakteristickému tvaru pod označením Rohlík. Zájemci o studium na Univerzitě obrany mohou své přihlášky ke studiu podávat do 30. dubna.

 

Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa