Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Střelci úspěšně reprezentovali Univerzitu obrany na Střelecké soutěži plukovníka Ivana Kutína

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Střelci úspěšně reprezentovali Univerzitu obrany na Střelecké soutěži plukovníka Ivana Kutína

Počet shlédnutí: 809

3. 3. 2020 • Celkové vítězství mezi jednotlivci a první dvě místa mezi družstvy vybojovali zástupci Univerzity obrany na 1. ročníku střelecké soutěže plukovníka Ivana Kutína ve střelbě laserovou pistolí. Soutěž, která proběhla v pátek 28. února v Komunitním centru pro válečné veterány, organizoval Klub výsadkových veteránů Jana Kubiše Brno na počest dlouholetého člena klubu a výsadkového veterána plukovníka Ivana Kutína a dalších.

Univerzitu obrany reprezentovala tři družstva ve složení: družstvo Školní pluk UO Brno - major Ing. Miloš Vopravil, major Ing. Josef Glos, Ph.D., rotmistr Vojtěch Pisca, družstvo s názvem Součásti UO Brno - Vladimír Zralý, Ing. Petr Eisenhammer, Mgr. Radek Nedoma a konečně družstvo Katedra letectva ve složení docent Ing. Miroslav Janošek, CSc., kapitán Ing. Petr Kalvoda a JUDr. Petr Machálek.

Soutěžilo se ve třech střeleckých disciplínách, které se lišily pouze vzdáleností od terče (15, 20 a 25 metrů), vždy na deset ran. Na závěr soutěže probíhala ještě akční střelba z pistole na papírové terče a kovové terče (gong, popper).

V kategorii jednotlivců obsadil celkové 1. místo Ing. Petr Eisenhammer a 3. místo major Ing. Josef Glos, Ph.D.. V kategorii družstev zvítězil tým Součásti UO Brno, na druhém místě se umístil tým Školní pluk UO Brno a tým Katedra letectva obsadil v silné konkurenci 5. místo.

 

Autor: Viktor Sliva s příspěním Petra Eisenhammera

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa