Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Fakulta vojenského leadershipu obhájila bronzovou příčku

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Fakulta vojenského leadershipu obhájila bronzovou příčku

Počet shlédnutí: 366

24. 2. 2020 • Fakulta vojenského leadershipu obhájila loňské 3. místo v kategorii Právo a bezpečnost v žebříčku sestaveném časopisem Týden. Unikátní srovnání vysokých škol přinesl tento týdeník letos již popáté.

Žebříček si získává stále větší respekt nejen u veřejnosti, ale také mezi samotnými vysokými školami, podklady pro hodnocení jich letos zaslalo o dvacet více, než tomu bylo v prvním ročníku v roce 2016. Školy jsou při hodnocení rozděleny na základě svého zaměření do sedmi skupin – kromě skupiny Právo a bezpečnost jsou to dále Humanitní vědy, Ekonomie, Technické vědy, Přírodní vědy a konečně Zemědělské, lesnické a veterinární vědy. Pro skupinu Zdravotnictví, lékařství a farmacie jsou v současnosti připravována ve spolupráci s odborníky nová kritéria hodnocení.

Stávající žebříček je sestaven na základě čtyř kritérií, jako je zájem o školu, kvalita pedagogického sboru, výsledky vědecké práce a vnější hodnocení. Každé z těchto kritérií je ohodnoceno maximálně 5 body, Fakulta vojenského leadershipu získala celkem téměř 14 bodů.

Pro budoucí studenty se žebříček může stát vodítkem pro výběr školy. Ti z nich, kteří uvažují o studiu na vojenské vysoké škole, mohou k získání dalších informací využít ještě poslední z řady Dnů otevřených dveří, které Univerzita obrany uspořádá 5. března.




 

Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa