Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Šestý na kanadském rybníku

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Šestý na kanadském rybníku

Počet shlédnutí: 629

21. 2. 2020 • Student Univerzity obrany četař Ondřej Dlouhý vybojoval se svými týmovými spoluhráči ze Strakonic šesté místo na mistrovství světa v rybníkovém hokeji. Turnaj proběhl v polovině února v kanadském Plaster Rocku za účasti 96 týmů ze severní Ameriky, České republiky a Slovenska.

Ondřej Dlouhý hraje hokej od útlého mládí, je členem týmu Univerzity obrany, ovšem rybníkový hokej zkusil až letos. „Přijel jsem domů ze školy, brácha mi řekl, že skládají tým pro Mistrovství Česka a Slovenska v Bratislavě a jestli do toho jdu s nimi. Já jsem pro každou srandu, tak jsem do toho šel,“ popisuje svůj první kontakt se specifickou formou hokeje student třetího ročníku FVT. Díky úspěchu na česko-slovenském mistrovství se jeho týmu otevřela cesta na kanadský světový šampionát.

„Hraje se na malé branky bez brankáře, bez mantinelů a nehraje se ,do těla´. Puk se přihrává po ledě, maximálně se přehodí soupeřova hokejka, za střely vzduchem do kotníků se připisuje soupeři automaticky branka,“ shrnuje hlavní specifika rybníkového hokeje Ondřej Dlouhý. Se svými spoluhráči se do Kanady vypravili letecky přes Paříž a Montreal, kde si nenechali ujít zápas tamních Canadians v rámci NHL. V dějišti turnaje je čekal teplotní šok, teplota přes den nevystoupila nad -15 stupňů, večerní zápasy se pak hrály i v pětadvacetistupňovém mrazu.

Po úspěšné účasti ve skupině se tým 4312 Unstoppables probojoval do vyřazovacích bojů, kde jeho cesta skončila ve čtvrtfinále. „Náš soupeř hrál loni semifinále, takže měl zkušenosti z vyřazovacích bojů a otočil naše poločasové vedení na konečných 16:11,“ říká četař Dlouhý a po prvotním zklamaní dnes 6. místo na světě právem považuje za úspěch.

 

Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa