Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ve Slavkově byli vyřazeni absolventi kurzů vyšších důstojníků

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Ve Slavkově byli vyřazeni absolventi kurzů vyšších důstojníků

Počet shlédnutí: 771

30. 1. 2020 • Na místě významných dějinných události, které v mnohém předznamenaly a ovlivnily politický vývoj i vývoj vojenství v celé Evropě, tady na zámku ve Slavkově u Brna, bylo ve čtvrtek dopoledne vyřazeno 35 úspěšných absolventů dvou kurzů pro vyšší důstojníky v prezenční formě. Centrum bezpečnostních a vojenskostrategických studií – válečná škola Univerzity obrany jako garant kurzů vychází jejich inovovanou náplní vstříc požadavkům, vyvolaným podstatnými změnami vnějšího bezpečnostního prostředí, vysokou dynamikou soudobého vojenství i významnými změnami ve struktuře a systému velení Armády České republiky.

Akademický a lektorský sbor Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií začal v praxi naplňovat vizi bývalého ředitele centra, generálporučíka v.v. Jaroslava Kolkuse, což přineslo výrazné zvýšení kvality a náročnosti kariérových kurzů. Dokladem toho je i fakt, že s vyznamenáním tentokrát kurzy ukončilo jen 6 absolventů a studijní průměr stoupl na 1,9. Jedním z aspektů inovace kurzů je snížení počtu profilových předmětů ze čtyř na tři, když do jediného byly spojeny dříve samostatné předměty Aplikované teorie řízení a Leadership. „Právě vy představujete generaci vojenských lídrů, která slovy náčelníka Generálního štábu vybuduje Armádu České republiky připravenou pro 21. století,“ řekl účastníkům ceremoniálu rektor – velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl.

Spolu s rektorem-velitelem UO předával osvědčení o absolvování kurzu zástupce ředitele Sekce rozvoje sil MO brigádní generál Petr Čepelka a zastupující ředitel Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií Josef Procházka. Přítomni byli i ředitel Odboru řízení lidských zdrojů MO Jaroslav Daněk a starosta hostitelského Slavkova Michal Boudný.

 

Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa