Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany na veletrhu Gaudeamus

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany na veletrhu Gaudeamus

Počet shlédnutí: 562

22. 1. 2020 • Prezentace jediné vojenské vysoké školy v České republice pro zájemce o studium pokračuje v tomto týdnu účastí na Evropském veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus. Jeho 13. ročník probíhá od 21. do 23. ledna v Praze na letňanském výstavišti.

Část veletržního stánku Univerzity obrany byla vyhrazena pro letecký trenažér, na němž si početní zájemci vyzkoušeli řízení stíhacího letounu. Právě pilotní specializace patří k nejvíce vyhledávaným studijním oborům na Fakultě vojenských technologií. „Z této fakulty tady máme dva studenty, kteří mohou poskytnout také informace ze studentského života, což zájemce také hodně zajímá," popisuje jednu ze součástí prezentace Veronika Chlupová z Oddělení marketingu UO. Návštěvníci stánku se také hodně zajímají o náplň studia nového programu Kybernetická bezpečnost, jehož zavedením reaguje Univerzita obrany na rostoucí význam dění v kyberprostoru. „A hodně dotazů směřuje také k obsahu testu fyzické kondice, aby se na ně uchazeči případně mohli dobře připravit," doplňuje Veronika Chlupová ve chvíli mezi dvěma rozhovory s návštěvníky stánku.

Také letos jsou pro studenty připraveny bezplatné přípravné kurzy k přijímacím zkouškám, a to ve dvou podobách: jednodenní a dvoudenní, přičemž v průběhu těch dvoudenních lze vykonat přijímací zkoušku (podmínkou je podaná přihláška ke studiu) a následně v souladu s podmínkami přijímacího řízení pro jednotlivé studijní programy požádat děkana příslušné fakulty o uznání jedné nebo více částí přijímací zkoušky na základě výsledků dosažených na přípravném kurzu. Tyto kurzy se konají v Brně 14. a 15. března a v Praze hned o následujícím víkendu.

Ještě před těmito kurzy se 5. března uskuteční v Kasárnách Šumavská Univerzity obrany poslední z letošních Dnů otevřených dveří. V jeho rámci se uskuteční prezentace brněnských fakult a bude možné nejen prohlédnout si laboratoře a ubytovací zařízení se sportovišti, ale také přihlásit se ke studiu, a udělat tak první krok v kariéře profesionálního vojáka.

 

Autor: Viktor Sliva

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa