Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany uvítala zájemce o studium a chystá se na veletrh Gaudeamus

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany uvítala zájemce o studium a chystá se na veletrh Gaudeamus

Počet shlédnutí: 597

​17.1.2020 • „Správně, přijďte si pro zápočet," ohodnotil s nadsázkou děkan Fakulty vojenského leadershipu UO plukovník Jan Drozd odpověď jednoho z účastníků prezentace zmíněné fakulty v rámci čtvrtečního Dne otevřených dveří Univerzity obrany. Odpověď zněla 100 procent a týkala se míry uplatnění absolventů jediné vojenské vysoké školy v České republice po skončení studia.

Jistota uplatnění ve struktuře Armády České republiky je jen jednou z výhod, které skýtá studium na Univerzitě obrany. Pro mnohé zájemce je však vedle těchto výhod důvodem pro podání přihlášky i záměr naplnit své odborné zaměření. „Už odmalička se hodně zajímám o zbraně a o vojenskou tematiku a rozhoduji se mezi dvěma obory na Fakultě vojenských technologií," říká nastávající maturant z elektroprůmyslovky v Dobrušce Patrik Chlanda.

On i další desítky návštěvníků Dne otevřených dveří pak v době mezi prezentacemi jednotlivých fakult shlédly dynamickou ukázku v podání studentů 3. ročníku Univerzity obrany a příslušníků 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic. Další zájemci pak využili přítomnost rekrutačních pracovníků a spolu s podáním přihlášky ke studiu učinili první kroky ve své zamýšlené vojenské kariéře.  

Pro technicky zaměřené zájemce o studium připravili organizátoři možnost prohlédnout si moderní laboratoře, ve kterých se připravují studenti Fakulty vojenských technologií. Ta v příštím akademickém roce otevírá tři studijní programy: Vojenské technologie strojní, Vojenské technologie elektrotechnické a Kybernetická bezpečnost, a to s řadou specializací. Absolventi posledně zmíněného programu mohou najít uplatnění například u nově zřízeného Velitelství kybernetických sil a informačních operací, které reaguje na významný nárůst aktivit v kybernetickém prostoru.

Zájemcům ze západní části republiky se Univerzita obrany představí v rámci XIII. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2020. Ten proběhne na výstavišti v pražských Letňanech příští týden od úterý 21. do čtvrtka 23. ledna.

Pro zájemce je možnost si prezentaci Univerzity obrany stáhnout a lépe si nabízené výhody projít.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa