Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti Katedry letectva na zkušené na Liptově

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Studenti Katedry letectva na zkušené na Liptově

Počet shlédnutí: 621

​18.12.2019 • Jako studenti oboru řízení letového provozu Katedry letectva FVT jsme se spolu s kolegou ze skupiny 25 - 5ŘLP zúčastnili ve dnech 2. - 13. září zahraničního kurzu „ Basic ATC procedures", který probíhal v moderně vybaveném simulačním centru na Akademii ozbrojených sil generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovském Mikuláši.

Jako účastníci kurzu jsme si mohli v praxi ověřit nabyté poznatky z akademického prostředí a použít je při řízení simulovaného letového provozu. Zároveň jsme absolvovali základní výcvik, který je díky získání nových znalostí a návyků při věžovém, přibližovacím i oblastním řízení důležitým potvrzením nabytých teoretických vědomostí v praxi. Výstupem kurzu je  mezinárodní certifikát o absolvování a splnění podmínek dané výcvikové aktivity. Vedle kurzu jsme ve svém volném čase také objevovali krásy regionu Liptov.

Tato výcviková stáž však pro nás nekončí, neboť  se „na místo činu" opět vrátíme jako studenti pátého ročníku počátkem roku 2020 a budeme moci znovu rozvíjet své dovednosti při prohlubování praktických návyků na simulačním pracovišti ŘLP. Následováni pak budeme svými studijně o rok mladšími kolegy, což jen potvrzuje fakt, že tento zahraniční kurz se začíná stávat užitečnou tradicí pro studenty oboru řízení letového provozu.


Autor: Jan Hruška



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa