Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ohlédnutí za končícím rokem

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Ohlédnutí za končícím rokem

Počet shlédnutí: 753

10.12.2019 • Zamyšlení nad širšími souvislostmi vývoje vnitřního prostředí školy a vnějšího kontextu její práce bylo hlavní náplní vystoupení rektora-velitele brigádního generála Bohuslava Přikryla na letošním posledním nástupu studentů a příslušníků Univerzity obrany v Brně. Nástup byl současně vhodnou příležitostí k rozloučení s pěticí dlouholetých pracovníků UO, kteří ke konci roku končí svou mnohaletou vojenskou kariéru, a také k ocenění studentů za jejich přístup k povinnostem.

Rektor-velitel ve svém vystoupení uvedl tři zásadní milníky letošního roku v životě univerzity: obhájení klíčových koncepčních dokumentů školy na úrovni vedení rezortu obrany a velení AČR, zavedení nových studijních programů SP 2019 a konečně implementaci systému zajišťování a hodnocení kvality činností na UO. To vše má přispět k rychlé a úspěšné reakci vedení rezortu a velení AČR na turbulentní vývoj vnějšího bezpečnostního prostředí. „Od Univerzity obrany je právem očekáváno, že se tomuto tempu a kvalitativním změnám nejenže dokáže přizpůsobit, ale že bude protagonistou řady procesů a činností," uvedl generál Přikryl.

Rektor-velitel se pak rozloučil s pěticí příslušníků Univerzity obrany, kteří kromě odborné a pedagogické práce působili také na významných akademických pozicích a zasloužili se o vzestupný trend kvality hlavních činností Univerzity obrany. Poté generál Přikryl předal finanční odměny téměř třem desítkám studentů, kteří v letošním roce příkladně plnili své vojenské, studijní i další povinnosti.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa