Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Brněnští akademičtí sportovci vyhlášeni na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Brněnští akademičtí sportovci vyhlášeni na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 546

​10.12.2019 • V pořadí podruhé od svého založení právě před 15 lety uspořádala jediná vojenská vysoká škola v ČR slavnostní ceremoniál vyhlášení nejlepších akademických sportovců města Brna. Mezi třinácti oceněnými ze čtyř veřejných a jedné státní vysoké školy se sídlem v jihomoravské metropoli byl i svobodník Tomáš Hendrych, který je sice letošní armádní nováček, ovšem již několik let bojuje na evropských a světových sportovních kolbištích.

Slavnostního ceremoniálu se kromě samotných sportovců zúčastnili i představitelé jednotlivých škol a také Eva Slonková, členka výkonného výboru České asociace univerzitního sportu. Na půdě Univerzity obrany je přivítal rektor-velitel brigádní generál Bohuslav Přikryl, který v úvodu připomněl letošní 15. výročí založení školy. „Sport a vojáci, potažmo Univerzita obrany patří k sobě. Proto jsme rádi, že jsme mohli přivítat vás, kteří jste na sportovním poli dosáhli významných úspěchů a naplňujete myšlenku sportu, který by měl pomáhat k rozvoji osobnosti, což je naše krédo," uvedl generál Přikryl.    

Jako hostitel pak rektor-velitel předával ceny jednotlivým studentům spolu s Evou Slonkou a představiteli jednotlivých škol – Vysokého učení technického v Brně, Masarykovy univerzity, Mendelovy univerzity a Veterinární a farmaceutické univerzity. Na úplný závěr předal ocenění „domácímu" sportovci – kanoistovi na divoké vodě Tomáši Hendrychovi, pro nějž je voda skutečně divoká až při povodňových stavech.

„Bylo to na švýcarské řece Muota, kde jsme s parťákem Richardem Nachtigalem startovali ještě jako šestnáctiletí junioři. Moc se od nás nečekalo, ale ve sjezdu jsme skončili šestí, což pro nás byl obrovský úspěch. Tehdy celý den pršelo, takže voda vystoupila na povodňový stav, a to bylo opravdu zážitek," vzpomíná student prvního ročníku Fakulty vojenského leadershipu na výjimečný moment své sportovní dráhy.

V letošním roce dosáhl Tomáš Hendrych ještě lepších výsledků – obsadil pátá místa na Mistrovství Evropy v kategorii dospělých na známé slovinské řece Soča a na Mistrovství světa v kategorii do 23 let v Bosně a Hercegovině.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa