Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Elektronický kurz zaměřený na vojenskou terminologii v angličtině

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Elektronický kurz zaměřený na vojenskou terminologii v angličtině

Počet shlédnutí: 820

​5.11.2019 • Centrum jazykového vzdělávání Univerzity obrany v Brně připravilo v rámci elektronického portálu Angličtina pro armádu (APA) další elektronický kurz, tentokrát zaměřený na vojenskou terminologii. Kurz s názvem Military English vychází z publikace Základy anglické vojenské terminologie do kapsy autorky Jany Stodolové.

Materiál kurzu rozčleněný do tematických celků se zabývá některými oblastmi každodenního života v podmínkách vojenských jednotek a vojenského výcviku. Obsahuje řadu interaktivních i neinteraktivních cvičení. Texty a slovní zásoba jsou doplněny nahrávkami rodilého mluvčího, které nabízejí snadné individuální procvičování výslovnosti.

APA obsahuje kurzy určené k samostatné přípravě na zkoušku podle STANAG 6001 SLP 1, SLP 2 a SLP 3. Všechny kurzy jsou zaměřené na rozvoj dovedností poslechu a čtení s porozuměním, dále se zde nacházejí cvičení zaměřená na gramatiku a slovní zásobu. Součástí těchto kurzů jsou i složky Help for Speakung a Help for Writing, napomáhající rozvoji dovedností mluvení a psaní.

Přístup do APA mohou příslušníci české armády získat zasláním požadavku na adresu elektronické pošty cjv-apa@unob.cz. V e-mailu uveďte vaše jméno a příjmení, adresu elektronické pošty a číslo vojenského útvaru.


Autor: Ivana Čechová, ilustrační foto: archiv UO



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa