Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zájem o Kurz třetího věku stále roste

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zájem o Kurz třetího věku stále roste

Počet shlédnutí: 669

29. 10. 2019 • I letos se potvrdil stoupající zájem o Kurz třetího věku, specifickou vzdělávací formu pro seniory, kteří si stále více přejí rozšiřovat své znalosti, aby se lépe orientovali v současném světě. Do právě zahájeného ročníku 2019/2020 se přihlásila více než stovka zájemců.

Účastníky zahajovací přednášky letošního cyklu přivítal garant Kurzu třetího věku, prorektor Univerzity obrany pro vzdělávání a záležitosti studentů doc. RNDr. Marek Sedlačík, Ph.D.. Ocenil velký zájem o cyklus přednášek a vyjádřil předpoklad, že počet účastníků se během letošního ročníku ještě zvýší.


Přenášky kurzu probíhají každé druhé pondělí od 14 hodin v Klubu Univerzity obrany v Šumavské ulici. Letošní ročník zahájil podplukovník Ing. Petr Hubáček, Ph.D. s tématem Soudobý ozbrojený konflikt a elektronický boj. Další přednášky pak nejsou zaměřeny jen na vojenskou oblast, tedy například na historii minometů, či na budoucí výzvy dělostřelectva, ale také na životní styl (Rizikové faktory životního stylu z pohledu preventisty, Tělesná aktivita v seniorském věku) nebo na historii (Účast bývalých čs. pilotů RAF na výcviků důstojníků letectva po roce 1945 v Letecké vojenské akademii v Hradci Králové, Rozpad Jugoslávie).


Kromě získání samotných poznatků z přednášek je druhým přínosným efektem pro účastníky Kurzu třetího věku i motivace k bohatší společenské aktivitě. Univerzitu obrany právě k této formě vzdělávání přivedlo mimo jiné i větší zastoupení bývalých vojenských i civilních pracovníků armády v Brně, vyplývající z přítomnosti vojenské vysoké školy v tomto městě. Kurz třetího věku mohou zájemci navštěvovat zdarma a při splnění sedmdesátiprocentní účasti obdrží certifikát o jeho absolvování. Z loňské bezmála stovky posluchačů si jich diplom odneslo více než 80.

Autor: Viktor Sliva, foto: Vladimír Šidla


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa