Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Jdunaunob.cz

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Jdunaunob.cz

Počet shlédnutí: 620

​23.10.2019 • Mladí lidé s hlavami zvednutými ke stropu a proti nim voják sjíždějící po laně hlavou dolů. I takovéto neobvyklé situace nastaly v těsném sousedství expozice Univerzity obrany na 26. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání, který v úterý dopoledne začal na brněnském výstavišti. Nastávající maturanti si tak přišli rozšířit informace, které mohli získat na mobilním webu, jehož adresa je v titulku tohoto článku, nebo prostřednictvím sociálních sítí.  

„Ty v*le, my budeme studovat stejnou školu?" podivil se jeden z návštěvníků expozice Univerzity obrany, když v ní potkal svého kamaráda. Spolu s nimi se na podmínky studia přišly informovat další stovky středoškoláků, které již v tomto nebo příštím školním roce čeká maturita a s ní i spojená otázka: Kam dál?

„Nově otevíráme tři studijní programy: Vojenské technologie strojní, Vojenské technologie elektrotechnické a Kybernetická bezpečnost. Pokud jde o první ze zmíněných programů, největší zájem je o specializace Vojenský pilot, Řídící letového provozu či Zbraně a munice, ve druhém pak o Letecké radionavigační systémy a IT," popisuje zájem návštěvníků expozice Pavel Brach, vedoucí studijní skupiny Fakulty vojenských technologií. Jeho slova do jisté míry potvrzuje Filip Oliva z Brna: „Fascinuje mě to," říká mladík o svém vztahu k letectví.

Na podporu zájmu o studium na Fakultě vojenských technologií si středoškoláci mohli vyzkoušet letecké dovednosti na virtuálním simulátoru letounu L-39NG a simulátoru řízení letového provozu. Návštěvníci veletrhu mohou i v dalších dnech v doprovodné expozici fakulty nahlédnout pod pokličku vojenské robotiky, zhlédnout hydrometeorologické pokusy nebo se seznámit s ručními zbraněmi české armády.

Zajímavé studium, které přináší řadu výhod již během školy i po jejím skončení, nabízejí i další dvě fakulty UO: vojenského leadershipu a vojenského zdravotnictví. Co je však pro studenty všech tří fakult společné, je nezbytnost osvojení vojenských dovedností a schopností. A právě jejich část předvedli stávající studenti druhého až pátého ročníku zájemcům, kteří během dynamických ukázek zaplnili okolí expozice.

Prezentace jediné vojenské vysoké školy u nás na brněnském veletrhu Gaudeamus potrvá do pátku 25. října. I po tomto datu však mají zájemci možnost seznámit se s podmínkami studia na Univerzitě obrany, navíc přímo v jejich zařízeních. První Den otevřených dveří na brněnských fakultách se letos poprvé koná v sobotu, konkrétně 9. listopadu, další již tradičně čtvrteční pak 5. prosince. Hradecká fakulta vojenského zdravotnictví se pro středoškoláky a jejich známé či rodiče otevře 11. ledna 2020.


Autor: Viktor Sliva



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa