Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Centrum jazykového vzdělávání Univerzity obrany v Brně předává zkušenosti v rámci programu NATO DEEP

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Centrum jazykového vzdělávání Univerzity obrany v Brně předává zkušenosti v rámci programu NATO DEEP

Počet shlédnutí: 656

​7.10.2019 • Ve dnech 30. září a 1. října 2019 navštívila Centrum jazykového vzdělávání Univerzity obrany v Brně delegace iráckého vojenského jazykového institutu. Návštěva proběhla na základě přání irácké pod záštitou programu NATO Defence Education Enhancement Programme (DEEP) Iraq a za podpory Mise NATO v Iráku a Výboru pro mezinárodní jazykovou spolupráci NATO (BILC). 

Iráckou delegaci tvořil generál poručík Mohamedziad Mohamedrshad Dawod, ředitel jazykového institutu, vedoucí tamního oddělení anglického jazyka a dva vyučující.  Dvoudenní pracovní program byl věnován systému jazykového vzdělávání v rezortu obrany České republiky a zejména pak konkrétním zkušenostem a přístupům uplatňovaným na Centru jazykového vzdělávání při organizaci výuky jazyků v rezortních jazykových kurzech a při testování jazykových kompetencí podle NATO STANAG 6001. 

Zvláštní zájem zahraniční delegace projevila o metody a formy výuky zavedené v rezortních jazykových kurzech, související studijní literaturu, e-learningovou platformu Angličtina pro armádu, jakož i v současné době připravovaný projekt zavedení softwarového nástroje pro testování podle NATO STANAG 6001. Irácká strana deklarovala zájem o navazující spolupráci ve formě stáží, školení a případného využití e-learningové platformy Angličtina pro armádu.


Autor: Vladan Holcner



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa