Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zlatý hattrick v branné soutěži

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zlatý hattrick v branné soutěži

Počet shlédnutí: 675

26.9.2019 • Potřetí za sebou zvítězilo družstvo z brněnského gymnázia na třídě Kapitána Jaroše ve vědomostně-dovednostní branné soutěži pro středoškoláky O pohár rektora Univerzity obrany. V pořadí již jedenáctý ročník této akce uspořádala UO za proměnlivého počasí ve středu dopoledne.

Celkem sedmnáct týmů z Moravy přijalo pozvání z jediné vojenské vysoké školy v ČR a postavilo na start závodu tříčlenné smíšené hlídky. Jejich členové, mezi nimiž byla vždy jedna dívka, nejprve absolvovali tři běžecké okruhy v Kasárnách Jana Babáka v celkové délce více než tři kilometry. Kromě fyzické zdatnosti však v této části prověřili také své vědomosti. Prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu zodpovídali na otázky tří různých testů.

Druhá část soutěže, kterou tvoří šest dovednostních disciplín, přinesla letos zajímavou novinku. Závěrečná zkouška se odehrála v bazénu, jehož délku bylo třeba překonat s basketbalovým míčem. Poprvé v životě si tuto disciplínu vyzkoušel i Ladislav Císař z gymnázia v Moravském Krumlově. „Samotný kraul se zvládnout dá, ale s tím balonem to bylo dost těžký," zhodnotil plaveckou novinku a dodal: „Mně se tu líbilo, protože jsem nemusel být ve škole (smích) a navíc mám rád takové sportovní disciplíny, takže jsem si to dneska užil." On i další středoškoláci k bazénu přistupovali opatrně, ale po zjištění, že voda v něm je ohřátá na teplotu 24 stupně, tam nakonec strávili mnohem více času, než bylo nezbytné.

Po sečtení bodů za jednotlivé disciplíny vyšlo najevo, že nejlepší výsledek dosáhlo stejné družstvo jako v předchozích dvou ročnících. Studenti gymnázia z brněnské třídy Kapitána Jaroše tak v branné soutěži dovršili zlatý hattrick.


Ke stažení: Výsledková listina


Autor: Viktor Sliva




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa