Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Startovní páska důstojnických kurzů na UO přestřižena

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Startovní páska důstojnických kurzů na UO přestřižena

Počet shlédnutí: 966

​11.9.2019 • V Klubu Univerzity obrany byl v úterý odpoledne slavnostně zahájen 37. kurz Generálního štábu a spolu s ním i nové běhy Kurzů pro vyšší důstojníky v prezenční a kombinované formě studia. Ceremoniálu se spolu s představiteli vedení UO zúčastnil i první zástupce náčelníka Generálního štábu AČR generálporučík Jaromír Zůna a ředitel odboru řízení lidských zdrojů Sekce státního tajemníka Jaroslav Daněk. 

Účastníky kurzů přivítal na půdě Univerzity obrany v Brně její rektor-velitel brigádní generál Bohuslav Přikryl. Ve svém úvodním vystoupení zmínil skutečnost, že dynamika vývoje bezpečnostního prostředí, nárůst a nepřetržité modifikace bezpečnostních hrozeb kladou zvýšené nároky i na účelné plánování, obsah a organizaci kariérového vzdělávání na UO. „Do curricula KGŠ i KVD byly proto na relevantní úrovni zařazeny otázky spojené s novými bezpečnostními výzvami, jakými jsou nárůst hrozeb v kybernetickém prostoru, informační operace a některé další aspekty nového druhu ozbrojeného konfliktu, pro který se vžilo označení hybridní války," uvedl rektor-velitel.

První zástupce náčelníka Generálního štábu generálporučík Jaromír Zůna zdůraznil stoupající význam lidských zdrojů. „Dnešní doba soustavně zvyšuje nároky na personál na všech úrovních řídicích funkcí. Armáda České republiky vhledem k etapě, ve které se nachází, právě vás, kvalitně připravené lidi, bude potřebovat," uvedl generál Zůna. Personálních otázek se dotkla také následující diskuse, během níž první zástupce náčelníka Generálního štábu uvedl na pravou míru dřívější informace o údajném nadbytku důstojníků v české armádě. Na velitelských funkcích podle vyjádření generála Zůny naopak chybí zhruba 1100 příslušníků důstojnického sboru.

 

Autor: Viktor Sliva  



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa