Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Dračí lodí pro zlato

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Dračí lodí pro zlato

Počet shlédnutí: 544

​28.8.2019 • První účast a hned vítězství. Posádka Univerzity obrany s názvem Zelení draci, složená ze studentů prvního ročníku Fakulty vojenského leadershipu, zvítězila na trati 200 metrů v závodě, konaném v rámci Festivalu dračích lodí na vodní nádrži Slezská Harta. Úspěch studentů vojenské školy podtrhlo 4. místo v závodě na 1000 metrů. 

V pořadí 6. ročník Festivalu dračích lodí se na Slezské Hartě konal ve dnech 23. - 25. srpna. Tato sportovní akce svým významem, počtem zúčastněných posádek i návštěvníků patří mezi největší svého druhu v České republice. Letošní ročník navštívilo celých 18 tisíc diváků a vlastního závodu se zúčastnilo 60 posádek.


Studenti prvního ročníku vyrazili na páteční trénink na závody bezprostředně po skončení výcviku ve Vyškově. „Závodili poprvé, jen v rámci tělesné přípravy měli nácvik na kánoích. Techniku jízdy neovládali dokonale, ale vynahradili to silou a bojovností. Je úžasné, co dokázali," hodnotí dosažený úspěch podplukovník Jiří Sekanina z Centra tělesné výchovy a sportu.

 

Díky nečekanému výsledku je pravděpodobná účast i v dalším ročníku závodu, kdy se pokoření posádky vojenských studentů stane velkou výzvou pro ostatní účastníky. „Z atmosféry, která panovala při předávání cen, lze jednoznačně konstatovat, že si Zelení draci svojí skromností, pokorou a především vynikajícím sportovním výkonem dokázali získat sympatie a respekt diváků i samotných soutěžících," dodává podplukovník Sekanina.


Autor: Viktor Sliva




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa