Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Poklady na Prýglu popáté

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Poklady na Prýglu popáté

Počet shlédnutí: 1097

​18.7.2019 • Tento týden probíhá na Brněnské přehradě tradiční letní dětský tábor nazvaný „Poklady na Prýglu", kterého se účastní děti zaměstnanců Univerzity obrany v Brně. Tábor pořádá Základní organizace Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády na UO ve spolupráci s hlavní komisí FKSP univerzity. 

Letošní program pro děti je opravdu rozmanitý. Dvacet čtyři dětí ve věku od 7 do 14 let absolvuje mnoho sportovních aktivit, např. letní a zimní olympijské hry, jízdu na raftu, výlet na kole, střelbu ze vzduchovky či sportovní den v Kasárnách Jana Babáka. Více než polovina dětí přespala jednu noc v provizorních přístřešcích postavených v lese a nechyběla ani večerní stezka odvahy.

Organizátoři tábora zařadili do programu také exkurzi do brněnského studia České televize a návštěvu zábavného parku Permonium v Oslavanech. Jde o unikátně vystavěný areál s řadou atrakcí, který je zakomponovaný do zrekonstruovaného brownfieldu bývalého rosicko-oslavanského dolu Kukla.

Ke každému letnímu táboru samozřejmě patří pořádný táborák s opékáním špekáčků, jenž hořel vedle výcvikového a školicího zařízení UO, kde děti byly ubytované. Pestrý program, který připravili zejména předsedkyně ZV ZO ČMOSA při UO Iva Taušová a hlavní vedoucí Zdeněk Flasar, vyvrcholí v sobotu hledáním pokladu na přehradě.

 

Autor: Pavel Pazdera, foto: Lukáš Látal




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa