Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Státnice v plném proudu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Státnice v plném proudu

Počet shlédnutí: 1360

​17.7.2019 • Čtyři studentky specializace Řízení lidských zdrojů byly v úterý dopoledne další skupinou, která absolvovala státní závěrečnou zkoušku na Fakultě vojenského leadershipu UO. Letos poprvé předstupují před zkušební komise studenti souvislých pětiletých magisterských studijních programů, které byly zavedeny v roce 2014.

„Myslím, že není možné říct, zda je otázka špatná, nebo dobrá. Spíš je důležité to, jak vám sedne," zhodnotila výběr otázek pro státní závěrečnou zkoušku rotmistryně Kristýna Macháčková. Spolu se svými třemi kolegyněmi ze specializace Řízení lidských zdrojů složila zkoušku na výbornou, a tak po slavnostním vyřazení může nastoupit k 15. ženijnímu pluku v Bechyni a využít poznatky, které získala při přípravě diplomové práce na téma Využití kompetenčního přístupu v řízení lidských zdrojů.

Na základě studijních výsledků prvních absolventů souvislého pětiletého studia nyní bude možné zhodnotit studijní programy, v jejichž rámci byli studenti do jednotlivých modulů a specializací zařazováni v převážném počtu až na začátku 7. semestru. Tyto původní studijní programy SP 2014 prošly letos inovací a nově přijatí studenti budou nyní rozřazování do jednotlivých studijních modulů již po prvním ročníku. Vraťme se však ještě k probíhajícím státnicím. „Tento ročník je výjimečně dobrý jak z hlediska přístupu ke studiu, tak z pohledu absolvování odborných stáží," zhodnotil letošní absolventy i s ohledem na výsledky zkoušek tajemník jedné ze zkušebních komisí inženýr Libor Jílek.

Přístup studentů se projevil také na výsledcích absolventů sesterské Fakulty vojenských technologií. Tam bylo v rámci vojenského studia ke SZZ připuštěno 55 studentů a všichni uspěli, z toho 4 s vyznamenáním. Zkoušky na Fakultě vojenského leadershipu pokračují ještě do začátku příštího týdne.

Završením studia na Univerzitě obrany bude i pro letošní absolventy slavnostní vyřazení. To proběhne, jak se již stává tradicí, před veřejností v centru města na náměstí Svobody, a to ve čtvrtek 25. července.  


Autor: Viktor Sliva




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa