Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Vojenské ukázky studentů Univerzity obrany se dětem velmi líbily

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Vojenské ukázky studentů Univerzity obrany se dětem velmi líbily

Počet shlédnutí: 921

​26.65.2019 • Pro děti ze základních škol městské části Brno-střed a veřejnost připravily složky Integrovaného záchranného systému speciální den s branně bezpečnostní tematikou. V úterý 25. června se na koupaliště na Kraví hoře sjeli hasiči, záchranáři, policisté a také příslušníci Univerzity obrany v Brně, aby předvedli svoji techniku, výstroj, výzbroj a zejména svoje dovednosti. 

Smyslem Dne s integrovaným záchranným systémem na Kraví hoře v Brně bylo představit divákům, pomocí praktických ukázek zásahů a činností, připravenost jednotlivých záchranných a bezpečnostních složek ČR a jejich propojenost v rámci IZS. Přehlídky se zúčastnili příslušníci Hasičského záchranného sboru JMK, Zdravotnické záchranné služby JMK, Policie ČR, Městské policie Brno, Univerzity obrany v Brně a Českého červeného kříže Brno.

Univerzita obrany přispěla do bohatého programu dynamických ukázek dvěma taktickými ukázkami v podání vojenských studentů. Nejprve diváci viděli nastřelení pěší hlídky nepřítelem a svedení boje s ním jako ukázku praktického výcviku studentů UO, poté následoval zásah skupiny Commandos k osvobození rukojmí. Zásahový tým se dokonce slanil ze střechy plaveckého bazénu. V prezentačním stanu představila UO výstroj a výzbroj vojáka AČR a protichemické ochranné prostředky. Děti se s vervou a nadšením zapojily do dovednostních soutěží o drobné ceny. Nechybělo ani poskytování informací o nabídce vojenského studia na Univerzitě obrany.

Podle pořadatelů a návštěvníků se prezentační akce vydařila. Fronty u jednotlivých stanovišť dovednostních soutěží Univerzity obrany toho byly dokladem. Ozbrojené složky zaujaly třeba třináctiletou Karolínu Borkovcovou. „Přišla jsem na ukázky se školou. Nejvíc se mi líbili vojáci a výcvik psů," svěřila se žačka. „Je důležité informovat děti o první pomoci a varovat je, aby byly opatrné na silnici. Prevence je velmi důležitá" vysvětlil starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl.


Autor: Pavel Pazdera, foto: autor a Lucie Klanicová



  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa