Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Absolutorium studentů Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Absolutorium studentů Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové

Počet shlédnutí: 659

​26.6.2019 • Dne 18. června 2019 proběhlo v gesci Katedry vojenského umění a Ústavu ochrany proti zbraním hromadného ničení závěrečné absolutorium studentů Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové. Předsedou komise byl z rozhodnutí státního tajemníka Ministerstva obrany pověřen Ing. Miroslav Jurenka, Ph.D. a členy komise podplukovník doc. Ing. Pavel Otřísal, Ph.D., MBA a Ing. Jiří Barta, Ph.D.

Absolutorium se skládalo z úspěšného zvládnutí obhajoby závěrečné práce, kombinované zkoušky z anglického jazyka, odborné zkoušky složené z teoretické a praktické části zaměřené na problematiku ochrany vojsk a obyvatelstva a krizového řízení. Studenti prokázali dobrou teoretickou připravenost a schopnost řešení krizových situací s využitím modelovacích programů a výpočetní techniky.

Úlevu a radost ve tvářích studentů bylo vidět jak při vyhlášení výsledků, tak i na slavnostním vyřazení absolventů, které proběhlo 19. června 2019 v reprezentativních prostorách obřadní síně na radnici v Moravské Třebové za přítomnosti rodičů, příbuzných a pedagogického sboru.

Ocenění zaznělo z vystoupení velitele školy plukovníka gšt. Ing. Zdeňka Macháčka, který zdůraznil význam přípravy personálu pro bezpečnostní systém státu v oblasti ochrany obyvatelstva a krizového řízení. Jako nejlepší student byl vyhodnocen praporčík Adam Kopecký, jehož jméno bude zvěčněno na tabuli cti mezi nejlepšími absolventy Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové.


Autor: Jiří Barta




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa