Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ukončení odborného kurzu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Ukončení odborného kurzu

Počet shlédnutí: 686

​21.6.2019 • Dne 21. června 2019 byl na Fakultě vojenského leadershipu ukončen pětitýdenní kurz „Krizové řízení, bojová pohotovost a mobilizační plánování", který proběhl v gesci Sekce plánování schopností MO ve spolupráci s Katedrou vojenského umění, Univerzity obrany.

Cílem výuky bylo teoreticky a prakticky připravit účastníky pro výkon služby na štábních funkcích se zaměřením na řešení otázek spojených se zabezpečením oblasti krizového řízení, bojové a mobilizační pohotovosti. Teoretická výuka byla doplněna i třídenní praktickou ukázkou, která byla organizována u Centra zdravotnického materiálu v Bystřici pod Hostýnem. Toto zaměstnání bylo orientováno na oblast plánování a zabezpečení vlastního rozvinutí útvaru při přechodu z mírového na válečný stav a zároveň i přijetí vojáků ze zálohy a převzetí věcných prostředků z civilního sektoru.

Kurz úspěšně absolvovalo 17 příslušníků rezortu ministerstva obrany, kteří své vědomosti potvrdili složením písemných a ústních závěrečných zkoušek. Převzetím osvědčení a pasováním do vojenské odbornosti 89 bylo absolventům předáno na závěrečném slavnostním nástupu na Síni vědecké rady Univerzity obrany, vedoucím oddělení mobilizačního plánování odboru obranných příprav SPS MO plukovníkem gšt. Ing. Luďkem Lacinou, příslušníky oddělení mobilizačního plánování a zástupcem katedry vojenského umění Fakulty vojenského leadershipu podplukovníkem Ing. Jaroslavem Staňkem.


Text: Jaroslav Staněk foto: Viktor Sliva




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa