Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Kurz „Manažer projektu“

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Kurz „Manažer projektu“

Počet shlédnutí: 355

​14.6.2019 • Dne 14. června 2019 byl slavnostně ukončen třítýdenní kurz „Manažer projektu" na Univerzitě obrany určený pro zaměstnance Ministerstva obrany.

Cílem třítýdenního kurzu bylo zvýšit odbornou kvalifikaci pracovníků rezortu MO v oblasti projektového řízení (kteří již absolvovali dvoutýdenní kurz na Univerzitě obrany – Administrátor projektu) pro možné složení zkoušky a získání osvědčení o profesní kvalifikaci na pracovní pozici (povolání) Manažer projektu kód: 63-007-R, dle platného hodnotícího standardu a v souladu se zákonem 179/2006 Sb. Dále pak přispět k formování žádoucích návyků a dovedností nezbytných pro profesionální práci při řízení projektu (v rámci životního cyklu řízení) v rezortu MO.

Na přípravě a úspěšné realizaci kurzu se podíleli Ing. Jaromír Pitaš, Ph.D., Katedra managementu (garant za oblast projektového řízení) a PhDr. Ivana Nekvapilová, Ph.D., Katedra leadershipu (garant za oblast měkkých dovedností).

V letošním roce kurz úspěšně absolvovalo celkem 13 příslušníků rezortu obrany. Teoretická výuka kurzu byla zaměřena základní terminologii a principy v oblasti projektového řízení, identifikaci a formulaci přínosů a cílů projektu, řízení marketingu připravovaného projektu, použití procesů, nástrojů a technik projektového řízení v životním cyklu řízení projektu, tvorba základních dokumentů projektu, vypracování plánu činností/úkolů projektu, organizaci týmu, vedení týmu, komunikaci v týmu a prezentaci výsledků práce. Praktická část se zaměřila na aplikaci principů, procesů, nástrojů a technik projektového řízení do podmínek rezortu MO, řízení projektů materiálu vyzbrojování dle životního cyklu produktu v návaznosti na akviziční proces rezortu MO, včetně komunikace v týmu a prezentace výsledků práce.

Kurz byl ukončen závěrečnými zkouškami, při kterých příslušníci obhajovali svůj přístup při zahájení a plánování projektů, které vytvářeli v závěrečném týdnu kurzu. Následně prokázali teoretické i praktické dovednosti při vypracování odpovědí na případovou studii, kdy otázky byly v souladu s hodnotícím standardem profesní kvalifikace Manažer projektu. Účastníci prokázali svou kreativitu a schopnost aplikovat teoretické poznatky do prostředí rezortu MO. Na závěr účastníci přednesli návrhy na zvýšení kvality kurzu. Návrhy byly akceptovány a pro následující kurz bude vytvořena vzorová dokumentace projektu rezortu MO.


Autor: Miroslav Mašlej




  Sdílet na Facebooku   Sdílet na Twitteru


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa